Naistenpäivän kunniaksi #mäosaan


Howtomon #mäosaan-kampanja rohkaisee naisia kertomaan omista taidoistaan. Tämän blogin kirjoittaja sai Primus motor nimen yhdeltä Howtomon koulutuksiin osallistuneelta, koska innostun nopeasti uusista asioista ja toimin proaktiivisesti, välittömästi. Havainnoin ympäristöä ja vaistoan siten monia asioita ennen kuin ne tulevat ajankohtaisiksi. Verkostoidun helposti ja mielelläni.

Olin yksi innokkaista, jotka koulutettiin koordinaattoreiksi viime syyskuussa. Ensimmäiset koulutukset starttasivat Seinäjoella heti kuukauden päästä lokakuussa. Tähän mennessä koulutuksia on pidetty yhteensä 12 kpl ja niihin on osallistunut jo yli 100 naista ympäri Etelä-Pohjanmaata. Huikeeta! Meitä koulutuskoordinaattoreita toimii vapaaehtoisena tällä alueella nyt kolme henkilöä. 

Pyysin ihan toista tehtävää varten eilen palautetta pitkään työkavereina työskenneiltä kollegoilta siitä missä he näkevät minun olevan vahva eli mitä heidän mielestään #mäosaan hyvin. Tässä heidän näkemyksiään:

Olet rohkea kokeilemaan, hyödyntämään ja oppimaan uutta (tekniikka, harrastus...) Haluat kokeilla, oppia ja kehittyä.
  • Olen aina alleviivannut elinikäisen oppimisen nimeen ja toisinaan käytän siihenkin vertauskuvaa, että vierivä kivi ei sammaloidu. Nykypäivänä ei pärjää ellei ole valmis oppimaan uusia asioita, nopeassakin tahdissa. Tulevaisuudessa tämä on entistä tärkeämmässä roolissa.

Olet hyvä kirjoittamaan
  • Isoäiti kuoli 1995 ja aloin surutyön aikana kirjoittamaan omia ajatuksia koneelle ja paluuta ei ole sen jälkeen enää ollut. Vuosien aikana on tullut kirjoitettua novelleja, runoja, elämänkertaan liittyviä osioita, blogipostauksia, projektisuunnitelmia, raportteja jne. Osaa näistä olen värittänyt valokuvaustaidollani, runoillani ja myös maalauksilla.

Olet hyvä opastamaan muita (tarpeeksi kärsivällisyyttä ja kuuntelemisen taitoja)
  • Tästä syystä mm. ajauduin kouluttamaan, koska siinä tehtävässä tarvitaan myös näitä taitoja. Kai mä olen ollut myös hyvä kuuntelija ystävillekin :)

Olet kuin Niskavuoren Heta, vahva ja itsenäinen nainen! Et anna vastoinkäymisten lannistaa vaan yrität nähdä mahdollisuudet
  • Tästä saan olla kiitollinen isoäidilleni - hänen vahvuudelleen ja iloisuudelleen. Hän näytti omalla esimerkillään, että traumaattisten kokemusten jälkeen ihminen voi silti elää onnellista elämää ja olla todella positiivinen ja välittävä ihminen. Isoäitini menetti viidestä allekouluikäisestä lapsestaan neljä ja heistäkin kolme saman vuoden aikana. Odotti kaksospoikia, kun hänen ainoa tyttärensä hukkui 2,5 vuotiaana. Isäni, joka jäi ainoana henkiin, syntyi keskosena ja hänenkin henkiinjäämisensä oli 1930 luvun lopulla ihme. Yksi lapsista vielä menehtyi hinkuyskään.
  • On sitä omassa elämässä tullut vastaan myös pieniä kuin suurempia vastoinkäymisiä, tragisiakin, mutta aina niistä on selvitty- Siinä on apuna se, kun muistelee mitä isoäiti on joutunut kestämään, niin ne omat murheet tuntuvat heti paljon pienemmiiltä hänen kokemusten rinnalla.

Olet aito, spontaanikin, mietit kuitenkin asioita syvällisesti ja mitä sanot (et "hölötä" turhia)
  • Tietäisipä kaikki miten paljon ajatuksia päässä kulkeekaan. Jos ne kaikki sanoisi ulos, niin kukaan ei jaksaisi kuunnella ;)

Olet avulias, autat muita ja kannustat. Positiivinen sparraaja!

  • Tästä olen erityisen kiitollinen, koska tämä on tärkeimpiä arvojani. Mikään asia ei mene edelle, kun on pienikin mahdollisuus auttaa ja kannustaa! Siitä tulee kaikille osapuolille tosi hyvä mieli.

Hyvin ne kollegat ovat 18 yhteisen työvuoden aikana nähneet mitä #mäosaan.


Kollegoiden palautteiden perusteella Kiitollisuusvihkoni saa taas uutta täytettä. Mukanani kulkee joka paikkaan tämä pieni Kiitollisuusvihko, joka täyttyy teksteistä aina, kun on jotain aihetta olla kiitollinen. Niitä tilanteita tulee jo yhden päivän aikana yllättävän paljon. Sen huomaa vasta sitten, kun niitä alkaa illalla kirjoittamaan. Suosittelen samaa tapaa kaikille. 

Muista myös kehua itseäsi kolmella lauseella

joka ilta ennen nukkumaanmenoa!


Hyvää Naistenpäivää kaikille!

Lähetä kommentti

Kommenttisi saa aikaan hymyn! Kiitos siitä!